Meet another and different

Trajanje: 3 meseca

Period: 15. oktobar – 15. decembar 2019. godine

Vrednost projekta: 150.000,00 din

Partners Municipality of Palilula

The main aim of the project:

Promovisanje prihvatanja „Drugog“ i drugačijeg u cilju prevazilaženja rasizma, ksenofobije, govora mržnje, diskriminacije i netolerancije kao osnove modernog i demokratskog društva, ali i unapređenja poslovnoh odnosa sa inostranim partnerima.

Other project objectives:

  • Utvrditi nivo interkulturalne kompetencije i kulturnog relativizma mladih u našoj lokalnoj zajednici;
  • Promovisanje multikulturalnog dijaloga i ograničavanje rasizma, ksenofobije, govora mržnje, diskriminacije i netolerancije u društvu;
  • Demonstrirati unapređenje međukulturnih odnosa, održavanje etničkog i društvenog jedinstva i razvoj pozitivnih vrednosti;
  • Cultural exchange and connection of young people from Serbia and neighboring countries;
  • Ukazati na značaj interkulturalizma i međusobne saradnje u međunarodnoj ekonomiji, kao i na faktor ekonomskog rasta;
  • Jačanje dobrosusedskih odnosa i regionalne stabilnosti

Brief description:

Prema preliminarnom istraživanju društvenih mreža mladih na temu prihvatanja „Drugoga“ i njegove vrednosti, može se predpostaviti da veliki broj mladih u našoj zajednici nije spreman za prihvatanje i razumevanje različitosti, drugih kultura i drugih vrednosti. Takođe, veliki broj njih nije svestan značaja razumevanja „drugog“ i drugačijih kultura u međunarodnim ekonomskim odnosima i poslovnoj komunikaciji sa drugima.

Povećanje interkulturalne kompetencije kod mladih bi poboljšalo zaštitu kulturne raznolikosti i etničke tolerancije u našoj zajednici, a samim tim bi doprinelo izgradnji modernog i demokratskog društva, reformskim procesima a u krajnjoj liniji i ekonomskom razvoju. Poznavanje različitih kultura i jezika je ključni i strateški resurs za uspostavljanje dobrih poslovnih odnosa i uspešne poslovne komunikacije. Ovde možete skinuti flajer projekta:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

en_USEnglish
Scroll to Top