Volontiranje sa IKU!

Evropski korpus solidarnosti (ESC) vam omogućava volontiranje u zemljama širom Evrope u periodu od dva do dvanaest meseci. Putovanja u drugim zemljama će vam omogućiti da otkrijete druge kulture, jezike i da budete deo evropskih projekata. Ideja projekta nije radi finansijske dobiti, već se radi o solidarnosti, ljudskim pravima, inkluziji, zaštiti životne sredine itd.

Iskoristite svoje znanje i veštine u korist projekta od zajedničkog interesa. Razvijte lične i profesionalne veštine koje kasnije možete koristiti na tržištu rada i zapošljivosti tako što ćete naučiti da:

  • upravljajte projektom od njegove koncepcije do završne faze i dalje,
  • radite u grupama, komunicirate, koordinirate,
  • upravljajte budžetom.

Nije vam potrebno određeno obrazovanje ili radno iskustvo i nije potrebno odlično poznavanje stranih jezika. Najčešča pitanja vezano za ESC možete pogledati na ovom linku.

Gde sve možete volontirati?

Volontiranje podrazumeva širok dijapazon aktivnost. Možete raditi na poslovimai:

  • u omladinskim organizacijama;
  • pružanju pomoći u zdravstvenim ustanovama;
  • u ekološkim farmama;
  • u kulturnim i umetničkim ustanovama.

Kako se prijaviti?

  1. Otvorite prvo nalog na Evropskom portalu za mlade.
  2. Uredite svoj profil i ažurirajte svoj CV. Imajte na umu da je ovo izuzetno bitno organizacjama prilikom selekcije kandidata.
  3. Pregledajte raspoložive programe na sledećem linku.
  4. Neki projekti su rezervisani za mlade iz određenih zemalja. Da biste olakšali pretragu, možete da izaberete da vam se prikazuju samo projekti za koje možete da se prijavite. Pretragu možete suziti po državi, temi projekta i datumima projekta.
  5. Kliknete na projekat koji vam se čini zanimljivim da biste pročitali više o organizaciji koja sprovodi projekat, ciljevima i aktivnostima.
  6. Kada pronađete projekat koji vam odgovara, možete se prijaviti direktno sa stranice projekta.

Da biste se pridružili organizaciji koja predlaže projekat, trebaće vam akreditovana organizacija za podršku iz Srbije. U tom slučaju IKU može preuzeti ovu ulogu. Naša organizacija će vam pružiti podršku tokom celog procesa volontiranja, od pripreme pre polaska, tokom projekta i pri povratku u Srbiju. Za više informacija, možete nas kontaktirati na assoc.interkulturalis@gmail.com

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик
Scroll to Top
Scroll to Top