Upoznaj drugog, drugačijeg i različitog

Trajanje: 3 meseca

Period: 15. oktobar – 15. decembar 2019. godine

Vrednost projekta: 150.000,00 din

Partneri: Gradska opština Palilula

Glavni cilj projekta:

Promovisanje prihvatanja „Drugog“ i drugačijeg u cilju prevazilaženja rasizma, ksenofobije, govora mržnje, diskriminacije i netolerancije kao osnove modernog i demokratskog društva, ali i unapređenja poslovnoh odnosa sa inostranim partnerima.

Ostali ciljevi projekta:

  • Utvrditi nivo interkulturalne kompetencije i kulturnog relativizma mladih u našoj lokalnoj zajednici;
  • Promovisanje multikulturalnog dijaloga i ograničavanje rasizma, ksenofobije, govora mržnje, diskriminacije i netolerancije u društvu;
  • Demonstrirati unapređenje međukulturnih odnosa, održavanje etničkog i društvenog jedinstva i razvoj pozitivnih vrednosti;
  • Kulturna razmena i povezanost mladih iz Srbije i susednih zemalja;
  • Ukazati na značaj interkulturalizma i međusobne saradnje u međunarodnoj ekonomiji, kao i na faktor ekonomskog rasta;
  • Jačanje dobrosusedskih odnosa i regionalne stabilnosti

Kratak opis projekta:

Prema preliminarnom istraživanju društvenih mreža mladih na temu prihvatanja „Drugoga“ i njegove vrednosti, može se predpostaviti da veliki broj mladih u našoj zajednici nije spreman za prihvatanje i razumevanje različitosti, drugih kultura i drugih vrednosti. Takođe, veliki broj njih nije svestan značaja razumevanja „drugog“ i drugačijih kultura u međunarodnim ekonomskim odnosima i poslovnoj komunikaciji sa drugima.

Povećanje interkulturalne kompetencije kod mladih bi poboljšalo zaštitu kulturne raznolikosti i etničke tolerancije u našoj zajednici, a samim tim bi doprinelo izgradnji modernog i demokratskog društva, reformskim procesima a u krajnjoj liniji i ekonomskom razvoju. Poznavanje različitih kultura i jezika je ključni i strateški resurs za uspostavljanje dobrih poslovnih odnosa i uspešne poslovne komunikacije. Ovde možete skinuti flajer projekta:

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик
Scroll to Top
Scroll to Top